Hatıla! projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz “beraberce Değişim Programı: Hafıza Mekanları programını DVV International’ın Türkiye temsilcisi ve stratejik partneri olarak yürütüyoruz.
Programda 2017-2019 yıllarında kolektif hafıza, hatırlama, unutma ve yüzleşme konularına ilgili ve eleştirel yaklaşımı olanların, hafıza ve vicdan mekânlarının demokratikleşmeye katkıda bulunabileceğine inananların, dünyadaki deneyimlerden yararlanmalarını, bilgi ve deneyim değişimi yapmalarını ve bu deneyimi Türkiye için işlevselleştirmelerini amacıyla onlarca gönüllümüz dünyanın dört bir yanındaki hafıza ve vicdan mekanlarında 30-60 gün geçirdiler. Deneyimlerini blog yazılarıyla paylaşan beraberce gönüllüleri, Deneyim Paylaşım Atölyeleri ile de Arjantin’den Bosna’ya, Hollada’dan Güney Afrikaya çeşitli hafıza ve vicdan mekanlarına dair deneyimlerini, çalışma alanlarını paylaşmaya devam ediyor.
Holokost’un Hafızası Programı 25 Ocak’ta Başlıyor!
DVV International-Almanya Halk Meslek Yüksek Okulları Birliği’nin stratejik partneri olarak Almanya Dışişleri Bakanlığı desteğiyle başladığımız Hatırla! projesi kapsamında 27 Ocak 1945’te Auschwitz’in kurtarılması vesilesiyle geçmişle yüzleşmeyi, toplumsal hafızayı, hatırlama yollarının pek çok halini beraberce düşünmek üzere hazırladığımız Holokost’un Hafızası etkinlik programına davetlisiniz.
25 Ocak Pazartesi günü 20.00’de araştırmacı yazar İzzet Bahar konukluğunda Holokost sırasında Türkiyeli Yahudilerin yaşadıklarını, tanıklıklarını konuşacağımız beraberce Sohbetler ile başlayacak programda 26 Ocak Salı günü Dachau Hafıza Mekanı ile gerçekleştirdiğimiz röportajı izleyip Dachau kampına dair kurtarılmasını, bu kurtuluşun Almanlar için ne ifade ettiğine dair Ayşe Öktem ve Jörn Sudhoff ile sohbet edeceğiz.
Holokost’un Hafızası, 27 Ocak Çarşamba günü Tiyatrocu İlyas Özçakır’ın beraberce Derneği Hafıza Mekanları Değişim Programı kapsamında gönüllü olarak gittiği Zabikow Müzesi’ndeki deneyimlerini, zor zamanlarda sanatın imkanlarını ve umudu konuşacağız. 28 Ocak Perşembe akşamı Holokost’un Hafızası atölyesinde Holokost’un nasıl başladığını, erken dönemde neler yaşandığını beraberce düşüneceğiz. 30 Ocak Cumartesi akşamı Terörün Topografyası ile yaptığımız röportajı izleyip Almanya’nın ve Almanların Holokost ile yüzleşme hikayesini, verilen mücadeleleri konuşacağız.
Etkinlikler “beraberce Sohbetler” dışında Zoom üzerinden gerçekleşecek, katılmak için linkteki khttp://bit.ly/3sG17r0 doldurmanız yeterli. Zoom davetiyesi kayıt olduğunuz e-posta adresine gönderilecek.
Holokost’un Hafızası Şubat programını kısa süre sonra açıklayacağız.
Detaylı bilgi için: [email protected]
#hayatberabercegüzel