beraberce Sohbetler

  • 26
    nisan
    beraberce Sohbetler
    beraberce Sohbetler - Felaket, Barış, Hafıza: Bugünü Beraberce Örmek
    DETAYLI BİLGİ
Proje Hakkında

beraberce Derneği olarak 2020 yılında çevrimiçi başladığımız Ayşe Öktem ve Berfin Azdal ile beraberce Sohbetler’de bu zamana kadar Türkiyede LGBTİ+ mücadelesini, tarihini, Türkiye’nin darbeler tarihini, bu darbelerin hayatımıza etkilerini, Dersim Terletesi’ni, travma ve belleği, yerel yönetimleri, farklı perspektiflerden pandeminin hayatımıza etkilerini, sanatı, sanatta çok kültürlülüğü ve pek çok farklı konuyu konuştuk, tartıştık, beraberce sohbet ettik. 

Her ay yeni bir konu ve konuklarla devam eden Ayşe Öktem ve Berfin Azdal ile beraberce Sohbetler’de buluşmaya devam ediyoruz. 

Proje

DVV International-Almanya Halk Meslek Yüksek Okulları Birliği’nin stratejik partneri olarak Almanya Dışişleri Bakanlığı desteğiyle başladığımız Hatırla! projesi kapsamında 27 Ocak 1945’te Auschwitz’in kurtarılması vesilesiyle geçmişle yüzleşmeyi, toplumsal hafızayı, hatırlama yollarının pek çok halini beraberce düşünmek üzere hazırladığımız Holokost’un Hafızası etkinlik programına davetlisiniz.

Program 25 Ocak Pazartesi günü 20.00’de araştırmacı yazar İzzet Bahar konukluğunda Holokost sırasında Türkiyeli Yahudilerin yaşadıklarını, tanıklıklarını konuşacağımız beraberce Sohbetler ile başlayacak.

Ayşe Öktem ve Berfin Azdal ile beraberce Sohbetler’in konuğu Araştırmacı Yazar İzzet Bahar. Holokost’ta Türkiyeli Yahudileri, tanıklıkları konuşacağımız beraberce Sohbetler 25 Ocak Pazartesi saat 20.00’de canlı yayında!

beraberceden duyurular, haberler ve etkinlikler için e-posta listemize katılın!