İstanbul’da ‘Alternatif Öğretmen Çalıştayı’ düzenlendi

4 Kasım 2018 tarihinde Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde Türkiye’de ilk kez yapılan Alternatif Öğretmen Çalıştayı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

beraberce Derneği ve Alternatif Eğitim Dergisi’nin birlikte düzenlediği ve Almanya’dan DVV International ile BMZ-Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı’nın desteklediği çalıştay, öğretmenlerin geleneksel yöntemlerin dışında ne tür yeni yöntem ve teknikleri kullanarak daha verimli, demokratik, eleştirel ve kamusal bir öğretim verebileceklerini alternatif eğitim paradigması içinde düşünmeyi amaçladı.

Altbaşlığı “Öğretmenlikte Demokratik, Yaratıcı ve Eleştirel Alternatif Yöntem ve Perspektiflerin Kullanımı” olan çalıştayda yaratıcı, sorgulayıcı ve eleştirel yaklaşımların tanıtılması ve tartışılması hedeflendi.

Açılış konuşmalarını beraberce Derneği adına Ayşe Öktem ve Alternatif Eğitim Dergisi adına Alaaddin Dinçer yaptıktan sonra BBOM kurucularından Feyza Eyikul, “Öğretmen: Dönüşümün Kendisi Olmak” başlıklı konuşmasıyla açılış bildirisini sundu.

Doç. Dr. Dilek Hattatoğlu, Nehir Sevimli, Efruse Esra Alptekin, Doç. Dr. Kemal İnal ve Hüseyin Eryılmaz’ın bildirilerinin ardından öğle sonrasında çeşitli konularda atölyeler düzenlendi.

Atölye çalışmaları “barışçıl derslikler” (Fatoş Ateş, Ayşe Pınar Böke, Kesra Okumuş) “dezavantajlı çocukların eğitimi” (Doğuş Şimşek), “eğitimde yaratıcı dramanın kullanımı” (Mete Akoğuz), “derslik içinde etkili iletişim teknikleri” (Celal İnal), “anlık yaratıcı düşünme” (Duygunur Şahin Arslan) , “derslik içinde demokratik yönetim” (Osman Çağrı Şahin ve Can Cicioğlu), “imge oyunları atölyesi” (Erhan Güneş) başlıkları altında yapıldı.

Tüm bildiri ve atölye raporları Alternatif Eğitim Dergisi’nin 9. sayısında (Aralık 2018) yayınlanacak.

beraberceden duyurular, haberler ve etkinlikler için e-posta listemize katılın!