büyüyen hafıza ve umutvar arşivi

  • 26
    aralık
    büyüyen hafıza ve umutvar arşivi
    Bugünden beraberce: Hafıza ve Barış Buluşmaları
    DETAYLI BİLGİ
Proje Hakkında

Türkiye’den ve dünyadan hafıza ve vicdan mekânları hakkında çeşitli bilgilere erişebilen, müzeleri, anıtları, alanları, umutvar diyeceğiniz hikayeleri bulunan ve ziyaretçilerin katkısıyla büyüyen Büyüyen Hafıza ve Umutvar Arşivi. 

Büyüyen Hafıza ve Umutvar Arşivi , İos ve Android uygulaması “HATIRLA” ile cep telefonu ve tabletlerde!

Proje

beraberce Derneği, Kasım 2017’de kurulduğu günden bugüne Türkiye’de beraberce yaşamın inşası için faaliyetler yürütmeye devam ediyor. beraberce Derneği, toplumsal hafızanın müşterekleşmesi için HATIRLA! projesi kapsamında hazırladığı Büyüyen Hafıza ve Umutvar Arşivi’ni dijital ortamda erişime açtık. Büyüyen Hafıza ve Umutvar Arşivi’nde, Türkiye’den ve Türkiye dışından pek çok hafıza ve vicdan mekânının tanıtımı yer alıyor. Arşiv, aynı zamanda dil bariyeri başta olmak üzere çeşitli sebeplerle hafıza mekanları konusunda içeriklere hâkim olamayan herkesi desteklemek ve güçlendirmek üzere hazırlandı.

Dünyanın dört bir yanına dağılmış müzeler, anıtlar, alanlar, anlatılmayan tarihlerin hatıraları, felaket ve kıyımların merkezleri olan kör noktalar ve beraberce yaşamın imkanına dair ilham verici umutvar hikayeler arşivde yer alıyor. Arşiv, kullanıcıların fotoğraf, video, tanıklık ve yorumlarını paylaşabilecekleri ve içerik ekleyebilecekleri interaktif bir formda hazırlandı.

“Beraberce yaşam için hatırla çünkü hatırlamak iyileştirir/ Özgürleşmek için hatırla çünkü hatırlamak özgürleştirir/ Umudu çoğaltmak için hatırla çünkü hatırlamak güçlendirir/ Adalet için hatırla çünkü hatırlamak birleştirir/ Kutuplaşmamak için hatırla çünkü hatırlamak buluşturur” başlıklarıyla kampanyası başlatılan Büyüyen Hafıza Ve Umutvar Arşivi yayında!

Büyüyen Hafıza ve Umutvar Arşivi’nde ziyaretçilerin görsel ve tanıklık eklemelerine olanak sağlayan altyapının yanı sıra herkesi arşive yeni içerik eklemeye davet ediyoruz. Arşive dair tüm sorularınız ve görüşleriniz için, arşive yeni yazılar iletmek için [email protected] adresine yazabilirsiniz. 

 

beraberceden duyurular, haberler ve etkinlikler için e-posta listemize katılın!