beraberce Derneği olarak DVV International-Almanya Halk Meslek Yüksek Okulları Birliği’nin stratejik partnerliği ve Almanya Dışişleri Bakanlığı desteğiyle 2017’den bu yana düşündüğümüz, dünyanın her köşesinden ilham alarak, birlikte üreterek, düşünerek Türkiye’de ve “temas” edebilediğimiz her yerde birlikte yaşama, barış kültürüne katkı sunma umuduyla başladığımız Hatırla! Projesi kapsamında beraberce Akademi’de Çevrimiçi Kolektif Öğrenme Deneyimleri, Barış Eğitimcisi Eğitimleri düzenliyoruz.
Barış kültürü, özgürlük, sorumluluk, hafıza, kimlik ve perspektif temalarında gerçekleşmekte olan kolektif öğrenme deneyimi süreçlerini çevrimiçi (online) öğrenme platformumuz beraberce Akademi’ye taşıdık. Beraberce öğrenmek, soru sormak, ezber bozmak, demokratik ve bağımsız bir tartışma alanında buluşarak müşterek bir yaşamın inşasına dair yeni yolları aramak için herkesi beraberce Akademi’ye davet ediyoruz!

beraberce Akademi Çevrimiçi Kolektif Öğrenme Deneyimleri devam ediyor!
Nasıl barışacağız? Barışın inşasına nereden başlayacağız? Kötü bir barış var mı ya da geçmişin yüküyle barışmak nasıl mümkün? Kendimizden başlayıp kendi gerçeklerimizi barışın rotasında nasıl keşfedebiliriz? Unutmak mı, kabul etmek mi, bağışlamak mı? Yaşamı ve yaşatmayı seçen, bütün kutsallardan sıyrılabilen bir barış fikrini nasıl ve nerede olgunlaştıracağız?
Başvuru için: https://bit.ly/3hX3jUy
Son başvuru: 29 Eylül Salı 18.00
Hafta içi grubu:
6 Ekim Salı 14:00-17:30, 13 Ekim Salı 14:00-17:30
Hafta sonu grubu:
3 Ekim Cumartesi 11:00-14:30, 10 Ekim Cumartesi 11:00-14:30
Barış kültürü, özgürlük, sorumluluk, hafıza, kimlik ve perspektif temalarında gerçekleşmekte olan kolektif öğrenme deneyimi süreçlerini çevrimiçi (online) öğrenme platformumuz beraberce Akademi’ye taşıdık, sorumluluk temasını Eylül ayında işledik, beraberce konuştuk, tartıştık, sorular sorduk. Beraberce öğrenmek, soru sormak, ezber bozmak, demokratik ve bağımsız bir tartışma alanında buluşarak müşterek bir yaşamın inşasına dair yeni yolları aramak için herkesi yine beraberce Akademi’ye davet ediyoruz!
Nasıl barışacağız? Barışın inşasına nereden başlayacağız? Kötü bir barış var mı ya da geçmişin yüküyle barışmak nasıl mümkün? Kendimizden başlayıp kendi gerçeklerimizi barışın rotasında nasıl keşfedebiliriz? Unutmak mı, kabul etmek mi, bağışlamak mı? Yaşamı ve yaşatmayı seçen, bütün kutsallardan sıyrılabilen bir barış fikrini nasıl ve nerede olgunlaştıracağız?
Katılmak için https://bit.ly/3hX3jUy adresindeki başvuru formunu 29 Eylül, Salı günü, saat 18:00’e kadar doldurmayı unutmayınız.
Katılımcılardan programın tümüne katılımlarını bekliyoruz. Barış Kültürü temalı çevrimiçi kolektif öğrenme deneyimi programı hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 30’ar kişilik kontenjan ile 2 grupla gerçekleşecek. 3-10 Ekim tarihleri arasında Cumartesi günleri, saat 11.00-14.30 saatleri arasında hafta sonu; 6-13 Ekim tarihleri arasında Salı günleri, saat 14.00-17:30 arasında hafta içi senkron (eş zamanlı) olarak planlandı. Ayrıca, ilgili döneme yayılacak biçimde katılımcıların kendi zaman planları doğrultusunda takip edecekleri toplamda 60 dk.’lık asenkron (eş zamanlı olmayan) öğrenme etkinliği öğrenme deneyimi programı içinde yer alıyor.
Kolektif öğrenme deneyimi izleği, detaylı takvim ve beraberce Akademi’ye erişim detaylarını katılım başvuru değerlendirme süreci ardından paylaşacağız.
Katılım başvurularını değerlendirmede farklı şehirlerden ve arka planlardan katılımı ve cinsiyet eşitliğini esas alıyoruz.
Sorularınız ve detaylı bilgi için lütfen [email protected] e-posta adresinden bizimle iletişime geçin.
#özgürlükberabercegüzel
#hayatberabercegüzel
Barış Kültürü Eğitimi Ağı PeaCE Net
beraberce Derneği tarafından Monte Sole Barış Okulu ortaklığıyla yürütülen Barış Kültürü Eğitimi Ağı - PeaCE Net yola çıktı!
büyüyen hafıza ve umutvar arşivi
dünyanın dört bir yanından müzeler, anıtlar, alanlar, anlatılmayan tarihler
beraberce Akademi
Birlikte düşünüyor, tartışıyor, soruları çoğaltıyor, ezberleri bozuyoruz.
beraberce Sohbetler
birbirimizi daha yakından tanımak, anlamak için her ay canlı yayında buluşuyoruz.
beraberce Değişim Programı: Hafıza Mekanları
Dünyanın dört bir yanından hafıza ve vicdan mekanlarına yolculuklar, deneyimler.
Birlikte Yaşam Festivalleri
Mutfağımızda pişen aşı, yüreğimize değen ezgiyi ve halayımızın birliktelik ruhunu çoğaltmaya çalışıyoruz.
Göçmen Harfler Atölyesi
10 hafta süren atölyenin ardından mülteci kadınların yazılarından oluşan Arapça-Türkçe kitap hazırlandı.
Halk Tercümanlığı Eğitimi
beraberce Derneği, İstanbul Sultanbeyli Belediyesi ve belediye bünyesindeki Mülteciler Derneği ile birlikte “Halk Tercümanları Eğitimi” projesini yürüttü.
Öğretmen Destek Programı
“Göçmen ve Mülteci Çocukların Eğitim Yoluyla Toplumsal Entegrasyonu için Öğretmen Destek Programı”